آشپزی, آموزشی

شله زرد زعفرانی – شله زرد نذری و طرز تهیه آن

شله زرد زعفرانی - نذری

طرز تهیه شله زرد زعفرانی – شله زرد نذری

اگرچه هنوز بین طرفداران این نظریه که شله زرد یک دسر اصیل ایرانی است با آنان که معتقدند نوعی آش است، اختلاف نظر وجود دارد، اما قرن‌هاست که شله زرد نذری واسطه‌ای برای تازه کردن دیدارها می‌شود و در مناسبت‌های مذهبی نقشی پررنگ ایفا می‌کند. همان‌طور که از نامش پیداست، این دسر شله‌ای است که طعم، عطر و رنگ خاص خود را از زعفران ناب دریافت می‌کند. در فرهنگ لغت ایرانی شله به برنجی می‌گویند که با آب بیشتری می‌پزد و بسیار نرم می‌شود. هر خانم ایرانی برای یک‌بار هم که شده برای افطاری، در مناسبت‌های مذهبی یا به عنوان آش برای مریض، شله زرد پخته است، اما قصد داریم در این مقاله به صورت حرفه‌ای طرز تهیه شله زرد زعفرانی مجلسی را آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

چگونه شله زرد نذری بپزیم؟

مواد لازم

مواد لازم برای شله زرد نذری را اکثر شما می‌دانید. برنج، آب، شکر، خلال بادام و پسته، زعفران، گلاب و کره. شما به ازای هر سه نفر یک لیوان برنج در نظر بگیرید و یک و نیم لیوان شکر. بهتر است ۶ تا ۸ ساعت قبل از پخت، برنج را خیس کنید و در آب فراوان قرار دهید. می‌توانید از نیم دانه یا برنج شکسته هم به جای دانه‌های کامل برنج استفاده کنید. نیم دانه لعاب خوبی پس می‌دهد و زمان پخت را کمتر می‌کند.

روش پخت

طرز تهیه شله زرد زعفرانی را با قرار دادن دیگ برنج روی شعله ملایم ادامه می‌دهیم. هنگامی که آب برنج جوش آمد و برنج شروع به قل زدن کرد، باید مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد. همزمان یک کتری آب جوش بیاورید تا هنگامی که آب برنج کم شد به آن اضافه کنید. ترجیحا از ملاقه‌های از جنس روی برای هم زدن استفاده نکنید، چون ممکن است رنگ شله زرد نذری شما را کدر کند.
هنگامی که برنج قدری خودش را باز کرد، شکر را اضافه کنید و مقداری آب جوش بریزید تا برنج کاملا شله شود و خودش را باز کند. هرگز آب سرد به شله زرد اضافه نکنید زیرا در طعم نهایی، اثر می‌گذارد.
در ادامه طرز تهیه شله زرد زعفرانی نوبت به اضافه کردن گلاب و زعفران می‌رسد. از گلاب و زعفران اصل استفاده کنید تا از ترکیب این دو ماده معطر، عطر و بویی بهشتی به شله زرد نذری شما داده شود. برخی افراد برای اینکه شله زردشان خوش رنگ شود به آن رنگ خوراکی اضافه می‌کنند. صرف نظر از مضراتی که رنگ‌های خوراکی برای سلامتی دارند، شله زردی که با زعفران خالص رنگ شود، طعم و عطری منحصر به فرد خواهد داشت. بنابراین برای اینکه نتیجه عالی دریافت کنید، بهترین نوع زعفران را انتخاب کنید و آن را به خوبی بکوبید و دم بیاورید تا رنگ دلخواهتان را به دست بیاورید.
در انتهای موضوع طرز تهیه شله زرد زعفرانی باید به این نکته اشاره کنیم که اضافه کردن مقداری کره، عرق هل، دارچین و خلال بادام و پسته کاملا اختیاری است، اما در طعم نهایی شله زرد نذری تاثیر می‌گذارد.

نکات طلایی برای طرز تهیه شله زرد زعفرانی

اگرچه روش پخت شله زرد نذری را بیان کردیم، اما نکاتی کوچک و طلایی برای طرز تهیه شله زرد زعفرانی وجود دارد که با در نظر گرفتن آن قول می‌دهیم همه جلوی درب خانه شما انتظار بکشند تا زمان پخش نذری شما فرا برسد!

  • برنج را قبل از خیس کردن پاک کنید تا دانه‌های رنگی و یا احیانا سنگ ریزه درون برنج نباشد.
  • همیشه از برنج یا نیم دانه ایرانی برای شله زرد استفاده کنید. برنج خارجی لعاب کمی دارد و معمولا به خوبی باز نمی‌شود.
  • مهم‌ترین عامل عطر و طعم و رنگ شله زرد نذری، زعفران است. زعفران علاوه بر اینکه باعث طعم عالی، رنگ بی‌نظیر و عطر دلپذیر شله زرد می‌شود، خواص سلامتی فراوانی دارد. بنابراین برای طرز تهیه شله زرد زعفرانی اولا زعفران مرغوب تهیه کنید، ثانیا به خوبی آن را بکوبید به طوری که رشته‌های زعفران مشخص نباشد، سپس آن را درون یخ قرار دهید و در نهایت برای شوک دادن به زعفران و دریافت رنگ اصلی آن در مدت زمان لازم آن را دم بیاورید.

سخن پایانی

حال که با طرز تهیه شله زرد زعفرانی آشنا شدید، به‌خوبی می‌دانید که در کنار رعایت نکات اصولی پخت، تهیه مواد اولیه باکیفیت و اصل نظیر برنج مرغوب ایرانی، گلاب ناب و زعفران اصل تا چه میزان بر کیفیت و طعم شله زرد نذری اثر می‌گذارد. برای خرید زعفران درجه یک و دیگر مواد اولیه شله زرد نذری از طریق فروشگاه‌های معتبر اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + 20 =